Woohoo Sdsl Baby!!!! - Chicagoland Sportbikes
Chicagoland Sportbikes
 
Open Forum This forum is for all off-topic discussion.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 04:17 PM Thread Starter
IDK WTF TO PUT HERE NOW!
 
Lupi's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakemoor, IL
Posts: 2,765
Location: Lakemoor, IL
Sportbike: The GF!
Years Riding: 3,201,394
How you found us: champ91
           
Send a message via AIM to Lupi Send a message via MSN to Lupi Send a message via Yahoo to Lupi
Woohoo Sdsl Baby!!!!

Yeah I'm so happy. My roomie had the house hardwired for SDSL yesterday, and it's all up and running. A small step up from DSL that I had, but now we don't have to rely on having a phone line that we were not using!

I think tonight I need to sit down and benchmark the DL speed for it.

OK, just thought I would share.

Ciao,
Lupi

PS:
Jim, I again received confirmation today that you too can get DSL. All you need to do is switch to an "854" phone number. That routes through a newer phone hub that can accept the DSL service!

Get outta the stone ages and off that damned 56K
Lupi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 04:57 PM
Moderator
 
maks's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 3,613
Location: Chicago
Sportbike: 2002 CBR F4i
Years Riding: 3
How you found us: Original Gangsta
           
Send a message via AIM to maks
Congratulations, I guess. I'll be interested in seeing how much faster it is than your old DSL.
maks is offline  
post #3 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 06:28 PM Thread Starter
IDK WTF TO PUT HERE NOW!
 
Lupi's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakemoor, IL
Posts: 2,765
Location: Lakemoor, IL
Sportbike: The GF!
Years Riding: 3,201,394
How you found us: champ91
           
Send a message via AIM to Lupi Send a message via MSN to Lupi Send a message via Yahoo to Lupi
Quote:
Originally posted by Michael
what's the up/down speed and how much is it? and i don't understand the phone line not being used comment .. what's that mean?
the base pkg is 384/384....now i have no idea what lvl package the roomie got

as far as the phone line.....

DSL requires you to have an active phone line to cary the service... requiring you to pay for both DSL and phone lines....even tho hte DSL just runs on a higher frequency

by going hardwired SDSL...we eliminate the need for phone lines, and there for the need for a home phone service. and since we dont use the home phone at all really, and both have cells thats fine.

So basically we go from having two bills to one and save some money in the mean time, and have a slightly faster connection.
I believe the package is 109 a month....which is cheaper than the combo of phone/dsl

when she gets home, ill try and figure out what package she got to know the speeds to be expecting
ciao,
lupi
Lupi is offline  
post #4 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 06:38 PM
Moderator
 
maks's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 3,613
Location: Chicago
Sportbike: 2002 CBR F4i
Years Riding: 3
How you found us: Original Gangsta
           
Send a message via AIM to maks
For $109/month, it'd better be much faster than the base package!
maks is offline  
post #5 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 06:45 PM
Jim
Tgf Og
 
Jim's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: lith
Posts: 9,851
Location: lith
Sportbike: trek
Years Riding: 2
How you found us: the smell
           
im sorry but t1 sucks, unless its because im on a network at work but my dial up is almost as fast!!!

Join the NRA, help protect our Second Amendment rights
GO Bears!!!!!!!!
Jim is offline  
post #6 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 06:50 PM
I can make my bike lean!
 
YZFRabbit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 356
Location: Chicago
Sportbike: 02 954-in many pieces, 02 BMW R1150R-collecting dust
Years Riding: 9
           
You boys need to do some shopping around! $109.00 a month?!?! Ameriquack has it on special for 29.95 a month for DSL (basic local service is around $15) which makes a total $45.00. Down speed is 768, more likely 900 or so depending on line conditions, I am on the outer fringes (~15Kfoot) and I get around 900 on mine, who cares about up speed, 128 is plenty sufficient. Myself I would not want something that is limited at 384 for that price...you guys locked into a contract now?

By the way, I dont understand "hard wired SDSL not using any phone lines" How is that ISP getting the signal to your house? Did they trench a cable and build a CO? You are on Ameritech outside plant that was wholesaled to that ISP that sold you the service. Clarifications?

Oooooh, look at the pretty colors
YZFRabbit is offline  
post #7 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 06:53 PM
Moderator
 
maks's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 3,613
Location: Chicago
Sportbike: 2002 CBR F4i
Years Riding: 3
How you found us: Original Gangsta
           
Send a message via AIM to maks
Quote:
Originally posted by JimGoFast
im sorry but t1 sucks, unless its because im on a network at work but my dial up is almost as fast!!!
It's got to be because there's lots of usage on the line then 'cause T1 is very fast compared to dial-up.
maks is offline  
post #8 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 07:02 PM
I can make my bike lean!
 
YZFRabbit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 356
Location: Chicago
Sportbike: 02 954-in many pieces, 02 BMW R1150R-collecting dust
Years Riding: 9
           
Quote:
Originally posted by maks
It's got to be because there's lots of usage on the line then 'cause T1 is very fast compared to dial-up.
1.5/1.5...(minus overhead)...real fast. Hey Jim, sometimes those T1's need to be "reset"....go to whereever the phone lines for this comes into the building and touch your tounge to the wires going into the jack, that will "reset" them and speed things up

Oooooh, look at the pretty colors
YZFRabbit is offline  
post #9 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 07:04 PM
Registered User
 
BusaDave's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Naperville
Posts: 5,002
Location: Naperville
Sportbike: 2002 Turbo Hayabusa
Years Riding: Lost Track
How you found us: Tony
           
Quote:
Originally posted by JimGoFast
im sorry but t1 sucks, unless its because im on a network at work but my dial up is almost as fast!!!
T1 is over 1 megabit/sec. in each direction. If it's slow you either have it loaded down or are actually running a fractional T1.

Dave
BusaDave is offline  
post #10 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 07:17 PM
Jim
Tgf Og
 
Jim's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: lith
Posts: 9,851
Location: lith
Sportbike: trek
Years Riding: 2
How you found us: the smell
           
there are 13 compters running off this one t1 line through a router??? its slow!!!

Join the NRA, help protect our Second Amendment rights
GO Bears!!!!!!!!
Jim is offline  
post #11 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 08:08 PM Thread Starter
IDK WTF TO PUT HERE NOW!
 
Lupi's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakemoor, IL
Posts: 2,765
Location: Lakemoor, IL
Sportbike: The GF!
Years Riding: 3,201,394
How you found us: champ91
           
Send a message via AIM to Lupi Send a message via MSN to Lupi Send a message via Yahoo to Lupi
Quote:
Originally posted by YZFRabbit
Myself I would not want something that is limited at 384 for that price...you guys locked into a contract now?

By the way, I dont understand "hard wired SDSL not using any phone lines" How is that ISP getting the signal to your house? Did they trench a cable and build a CO? You are on Ameritech outside plant that was wholesaled to that ISP that sold you the service. Clarifications?
Not locked in a contract, and I said 384 was base, not necessarily what we have. Roomies not home to find out what package she got.


hard wired = ie dedicated line to my house and my house only.

How they ran the line? I haven't even botherd to ask. DOn't really care wither.

Ill find out what our up/down is when she gets home...
Ciao,
Lupi
Lupi is offline  
post #12 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 08:21 PM Thread Starter
IDK WTF TO PUT HERE NOW!
 
Lupi's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakemoor, IL
Posts: 2,765
Location: Lakemoor, IL
Sportbike: The GF!
Years Riding: 3,201,394
How you found us: champ91
           
Send a message via AIM to Lupi Send a message via MSN to Lupi Send a message via Yahoo to Lupi
Andy,
You have links to where Americrap is running these promos? I would be curious to check them out while I'm sitting here!
Ciao,
Lupi
Lupi is offline  
post #13 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 08:22 PM
Evil Moderatrix
 
KBOlsen's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Think corn and pigs. Lots and lots of corn and pigs.
Posts: 8,030
Location: Think corn and pigs. Lots and lots of corn and pigs.
Sportbike: A Big Blue One, a threesome of Sexy Red Ones - and a Happy Yellow One!
Years Riding: Quarter century.
How you found us: I was looking for Jimmy Choo's in my shoe closet.
           
Send a message via AIM to KBOlsen
Lookin' at my 28k modem and $15/month phone bill... (sigh)

Kim
CCS AM #815 - the cute, fuzzy, yellow, spoiled-rotten half of Team Duc Tape!
I break stuff
Duck, duck, duck, GUZ!
KBOlsen is offline  
post #14 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 08:43 PM Thread Starter
IDK WTF TO PUT HERE NOW!
 
Lupi's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakemoor, IL
Posts: 2,765
Location: Lakemoor, IL
Sportbike: The GF!
Years Riding: 3,201,394
How you found us: champ91
           
Send a message via AIM to Lupi Send a message via MSN to Lupi Send a message via Yahoo to Lupi
Quote:
Originally posted by Michael


ameritech DSL sucks anyway .. don't bother
No shit....Americrap won't even install to my house. I tried right b4 I got our DSL package, they gave me the usual Americrap song and dance, yes we can, we promise, just give us a month. INstall time, oh wait, we just found out we can't.

So I went with another DSL provider who had us hooked up in less than 5 business days. I don't know what bug Americrap had up their bum and wouldn't do it, since it still ran through their line anywho.

So now, I've got SDSL and it's been smoking. Now I need to get one of those dandy clockers to see the "real" speeds.
Lupi is offline  
post #15 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 08:44 PM Thread Starter
IDK WTF TO PUT HERE NOW!
 
Lupi's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakemoor, IL
Posts: 2,765
Location: Lakemoor, IL
Sportbike: The GF!
Years Riding: 3,201,394
How you found us: champ91
           
Send a message via AIM to Lupi Send a message via MSN to Lupi Send a message via Yahoo to Lupi
Quote:
Originally posted by Michael


this is the thing that pisses me off about companies that push their DSL .. "it's a dedicated line just for you" .. like there still won't be a bottleneck at the router (or anywhere else on the network) if they don't manage it right
Now there you have a very good point Michale. I'll have to wait and see how reliable it is, but it should be much more robust than the plain jane DSL
Lupi is offline  
post #16 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 09:29 PM
CLSB SuperHero
 
TerminatorR1's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Crest Hill...didnt think you've heard of it
Posts: 1,808
Location: Crest Hill...didnt think you've heard of it
Sportbike: None right now
Years Riding: since '95
How you found us: friend
  
Lupi: Why not just goto DSlreports.com to check your line speed.

Nutting beats my OC-48

Life is too short to ride anything but an R1

In memory of FastBlueR1...RIP

TerminatorR1 is offline  
post #17 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 10:03 PM
Jim
Tgf Og
 
Jim's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: lith
Posts: 9,851
Location: lith
Sportbike: trek
Years Riding: 2
How you found us: the smell
           
Quote:
Originally posted by Lupi


Now there you have a very good point Michale. I'll have to wait and see how reliable it is, but it should be much more robust than the plain jane DSL
its Michael not Michale daaaahhh

just stealing your thunder Michael!!!!

Join the NRA, help protect our Second Amendment rights
GO Bears!!!!!!!!
Jim is offline  
post #18 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 10:06 PM Thread Starter
IDK WTF TO PUT HERE NOW!
 
Lupi's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakemoor, IL
Posts: 2,765
Location: Lakemoor, IL
Sportbike: The GF!
Years Riding: 3,201,394
How you found us: champ91
           
Send a message via AIM to Lupi Send a message via MSN to Lupi Send a message via Yahoo to Lupi
Quote:
Originally posted by JimGoFast


its Michael not Michale daaaahhh

just stealing your thunder Michael!!!!
lol
Lupi is offline  
post #19 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 11:05 PM
Who's faster Lupi
 
Champ91's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lake in the Hills, IL
Posts: 4,957
Location: Lake in the Hills, IL
Sportbike: 2004 ZX10R & 2005 CRF50
Years Riding: 20
How you found us: SBN
           
I just check my wireless DLS I'm clocking in at 806 up and 764 down at the moment. And Jim I told you you can get this no matter what anyone says about your phone line. Cause you dont need a phone line.
Champ91 is offline  
post #20 of 24 (permalink) Old 07-25-2002, 11:58 PM
Who's faster Lupi
 
Champ91's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lake in the Hills, IL
Posts: 4,957
Location: Lake in the Hills, IL
Sportbike: 2004 ZX10R & 2005 CRF50
Years Riding: 20
How you found us: SBN
           
yep I posted it backwards. I used your link Michael and got 542.2

I have an antenna on top of the house with a little square plate. There is an antenna in Crystal Lake that I have line of site too. No phone lines used up or down. Check them out at dls.net
Champ91 is offline  
post #21 of 24 (permalink) Old 07-26-2002, 06:22 AM
I can make my bike lean!
 
YZFRabbit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 356
Location: Chicago
Sportbike: 02 954-in many pieces, 02 BMW R1150R-collecting dust
Years Riding: 9
           
Quote:
Originally posted by TerminatorR1


Nutting beats my OC-48
Poser! I have an OC192


Lupi...Just go to SBC.com and look around for the promo. The 29.95 is pretty good, actually it is what I was paying as an employee concession, gotta see if I can get it now for $15 a month now that they are selling it that cheap to useless dregs like you for $30

Post what your DSLreports.com speeds are, maybe that will tell you why Amerihack wouldnt do DSL to you if they are low, if they are up there...maybe they just dont like you

Oooooh, look at the pretty colors
YZFRabbit is offline  
post #22 of 24 (permalink) Old 07-26-2002, 07:08 AM Thread Starter
IDK WTF TO PUT HERE NOW!
 
Lupi's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Lakemoor, IL
Posts: 2,765
Location: Lakemoor, IL
Sportbike: The GF!
Years Riding: 3,201,394
How you found us: champ91
           
Send a message via AIM to Lupi Send a message via MSN to Lupi Send a message via Yahoo to Lupi
Quote:
Originally posted by Michael
Lupi, go here to check your speed ...

http://bandwidthplace.com/speedtest/index.html
HOLY FUDGE BATMAN! Better than a T1????? Now, I guess it tests the line you are actively one, so this is the one from work. I'll run it again tonight!

--------------------------------------------------

2.9 megabits per second
Run the test again_____ Discuss in the forum
DetailsYour raw speed was 2886523.01 bits per second which is the same as:
Communications 2.9 megabits per second
How communication devices are rated. Kilo means 1,000 and mega means 1,000,000. Examples include 56k modem and 10Mbit Ethernet
Storage 352.4 kilobytes per second
The way data is measured on your hard drive and how file sharing and FTP programs measure transfer speeds. Kilo is 1,024 and mega is 1,048,576.
1MB file download 2.9 seconds
The time it would take you to download a 1 megabyte file at this speed.
RatingCompared to all connection types worldwide, yours is fantastic
Comparisons
SDSL in
Mid US


The tests are run from a dedicated server in San Antonio, Texas, USA.

Last edited by Lupi; 07-26-2002 at 07:16 AM.
Lupi is offline  
post #23 of 24 (permalink) Old 07-26-2002, 07:31 AM
I can make my bike lean!
 
YZFRabbit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 356
Location: Chicago
Sportbike: 02 954-in many pieces, 02 BMW R1150R-collecting dust
Years Riding: 9
           
Is this good with my 14.4 modem connected to my 286?

Oooooh, look at the pretty colors
YZFRabbit is offline  
post #24 of 24 (permalink) Old 07-26-2002, 07:31 AM
I can make my bike lean!
 
YZFRabbit's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 356
Location: Chicago
Sportbike: 02 954-in many pieces, 02 BMW R1150R-collecting dust
Years Riding: 9
           
Quote:
Originally posted by YZFRabbit
Is this good with my 14.4 modem connected to my 286?
Is the board broke or something...Images wont show up?

Oooooh, look at the pretty colors
YZFRabbit is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chicagoland Sportbikes forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome